Archive for the ‘Creatief’ Category

Preview

zondag, mei 30th, 2010

Er wordt bij ons nog altijd druk geklust en met resultaat, 1 kamer is zo goed als af.
Bij deze een kleine preview van Noa haar heerlijke prinsessenroze hello kitty kamer, met allemaal nieuwe meubeltjes want haar oude meubeltjes komen allemaal in de kamer naast haar te staan.
Haar bed is vanmiddag geheel goed bevonden, ze heeft haar eerste slaapje er al in gedaan! (klik op de foto voor een groter formaat)

Hello favorites

vrijdag, mei 7th, 2010

Nu even geen blogje over ons huis (al schiet die wel super op, nog 3 a 4 weekjes!)
Dit keer een blog over Noa en haar lievelingsdingen. Zo heeft Noa een hele boel lievelingsvrienden; Sem, Julia, Suus, Tiffany, Rosa, Fien, Indy, Thijsetc.
Noa maakt graag en makkelijk vriendjes en dat is goed te merken, ziet ze een vliegje dan is dat haar dikke lievelingsvriend en geeft ze de diertjes direct mooie namen als Josly, Flintie, Sjaminie enzovoort.  Noa kan perfect nieuwe namen verzinnen die nog niet bestaan, dus mocht je nu nog naam-inspiratieloos zijn voor huisdier of toekomstig kind, trek maar hier aan de bel.
Voor de kleine in mijn buik heeft ze ook al een naam. Wanneer we vragen hoe we straks onze baby zullen gaan noemen zegt ze steevast: ‘Nu heet de baby Zaza, maar als de baby uit de buik komt heet de baby Noa’.

Verder is Noa dol op speldjes, het liefst een heleboel en heeft ze daardoor regelmatig een floddertje kapsel omdat ze zelf haar haar voorziet van zoveel mogelijk speldjes inclusief haarband en diadeem.
De diadeem is ookweer een verhaal apart, dit is namelijk geen diadeem, maar een kroontje en kroontjes draag je voor op je hoofd. Dit met resultaat dat ze regelmatig op straat en in de winkel aangesproken wordt met: ‘wat heb jij een mooie diadeem op! wauw wat zie jij er mooi uit, hij is alleen een beetje gezakt’ en bijna alle mensen voelen zich dan zo vrij om haar ‘diadeem’ weer even goed op haar hoofd te zetten.
Waarna deze na enig uitleg dat dit geen diadeem is maar een kroon, direct weer resoluut naar voren wordt geschoven.

Haar lievelingskleur is ook veranderd, deze is altijd blauw geweest. Wonder boven wonder is deze in deafgelopen weken veranderd in ‘prinsessen’ roze (JIPPIE!). Daar speel ik dan ook direct zonder moeiteop in mbt haar nieuwe kamertje.
En dan is er nog een hele prettige verandering gekomen in haar lievelingsdingen… Dora is met de noorderzon vertrokken, HOERA!
Natuurlijk moest Dora wel vervangen worden door een nieuw idool en met deze heb ik stukken minder moeite, dit is namelijk Hello Kitty geworden.

Hello Kitty is wel schattig, enkel blijf ik eigenwijs en hou ik niet van massaproductie en daar zijn gelukkig oplossingen voor, zie hier;

Men koopt een shirtje, zoekt een leuk plaatjevan Hello Kitty. Noa en ik zochten een plaatjevan Hello Kitty uit die zich verkleed heeft als Flossie, de zwarte kat van Opa en Oma.

Om het plaatje orgineel te maken ging ik met photoshop aan de gang. Vervolgens heb ik dit plaatje weer op transferpapier geprint. Nadat ik het plaatje had geprint ben ik enkel onnodig het gehele witte gedeelte gaan uitknippen/ snijden (op het gezichtje en de tekst ” i’m Noa “ na). Een enorm priegelwerk, ik was namelijk bang dat het wit zou worden bij het opstrijken. Dus ik heb onnodig enorm lopen priegelen met het uitsnijden van het zwarte lijntje waarmee ook ‘hello’ geschreven staat.
Wat overbleef was een heel dun lijntje wat gemakkelijk kon breken (heeft het niet gedaan!) en wat enorm opkrulde. Dit maakte dat het even een hele klus was om de print netjes en recht op het shirtje te leggen. Maar uiteindelijk lukte het! 

Tadááá, het resultaat!

En van dichterbij

Ben er best een beetje trots op, voor zo’n eerste project en al het onnodige priegelwerk wat alles er alleen maar lastiger op maakte. Nu nog ervaren hoe het shirtje er na een paar wasbeurten eruit ziet.
Maar mocht dit goed gaan dan heb ik er een nieuwe hobby bij!

Heb in ieder geval nu al zin om morgen het shirtje aan Noa te geven!

Het was kadootjestijd!

maandag, maart 8th, 2010

Nu alweer bijna 3 weken geleden kreeg ik de vraag of ik ook wilde mee doen aan een leuke  ‘actie‘.
Op Fee-Luna haar site kon je mee doen met een leuk project dat ik wel al eens op forums voorbij had zien komen maar nog niet eerder op een blog. Aangezien ik ook gek ben op verrassingen en op mensen verrassen met wat leuks hoefde ik niet lang na te denken over mijn antwoord!
Tevens was het ook een heerlijk excuus om even een avondje creatief bezig te zijn.

Vandaag bracht de postbode een envelop met een onbekend handschrift erop, toch stond mijn naam erop  geschreven en wat dan ook nogeens extra spannend was, je kon voelen dat er nog wat extra’s in de envelop zat!
Pas bij het openmaken bedacht ik mij dat het weleens van het leuke projectje kon zijn en ja hoor!
Uit de envelop kwam een mooie kaart en 4 enorm leuke gehaakte bloemen! Waarvan 2 broches.
Bedankt Janneke! Ik ben er erg blij mee en ik heb al een heel leuk plannetje in mijn hoofd met die grote rode bloem!

Ik ben afgelopen weekend lekker aan de gang geweest met mijn verrassingspost voor Fee-Luna, maar wat dat is… dat blijft nog even een verrassing!

Appliceren,

zaterdag, juli 25th, 2009

ik wil ‘t leren.
Het is verslavend, zeer verslavend. Niet zo zeer het appliceren hoor, maar het maken van iets.
En dan is het nog wel in het ‘hatseflats-hupsakee-ik-rommel-maar-wat-aan’ stadium! Ik probeer al een aantal dagen contact te leggen met een modevak school, maar waarschijnlijk vieren hun ook lekker vakantie.
Na de vakantie wil ik namelijk eindelijk starten met een naaicursus en gelukkig heb ik wel 3 adressen, waarvan 1 modevakschool waar ze cursussen geven. Ik wil het al zo lang! Zo ben ik ook een groot fan van het het programma Project Catwalk, in een dag tijd maken ze de mooiste kledingstukken die ze ook helemaal zelf bedenken. Het enige frustrerende aan het programma is dat ik bij het kijken ernaar het niet kan uitstaan dat ik dat ook niet ‘even’ kan.
Mijn handen jeuken, ideeën genoeg in mijn hoofd, maar de vaardigheden ontbreken me in alle opzichten.

 

En ik schreef het al een aantal keer in eerder geschreven blogjes ik wil meer een doener worden.
De BHV-cursus (BedrijfsHulpVerlening) van mijn werk heeft mij ook qua perfectionisme wat mij vaak tegen houdt in het doen  aan het denken gezet.
Reanimeren?!  ‘dood zijn ze toch al’ dus je kan nooit iets fout doen, aldus onze geweldige ambulancebroeder
Nouja en zo is het ook met doen, beter dat je eens doet, dan dat je continu maar blijft balen of spijt hebt dat je nooit dat ene gedaan/ geprobeerd hebt.

Genoeg wijze woorden, voordat ik in een tjakke-talk kom.
Dus, ik werd vandaag geïnspireerd door een shirtje van Bengh welke ik op Ebay zag. Ik had vorige week al vliesofix in huis gehaald omdat ik zo graag wilde appliceren maar stelde het proberen maar uit.
Dit shirtje gaf mij dus direct de kriebels om het te proberen. Ik vond het wel spannend omdat ik ook nog eens besloot het direct op een nieuw shirtje te doen. Ik had wel even geoefend op een proeflapje maar het shirtje was uiteindelijk weer een heel andere stof.

Het resultaat?De lijnen zijn niet helemaal gelijkmatig, en op een paar plekjes trekt de stof een beetje, maar voor een eerste keer gaat hij er mee door en durf ik het shirtje zelfs wel te showen.
Gelukkig heb ik nog een meter vliesofix liggen en nog 5 nieuwe shirtjes (ooit een klein partijtje nieuwe basic moodstreet shirtjes op de kop getikt) dus ik kan nog even verder met oefenen!

Links het shirtje van Bengh.
appliceren.jpg

Daar zijn we weer!

vrijdag, juli 17th, 2009

De afwezigheid begon al op te vallen hier en daar, maar hier zijn we dan weer en direct verpakt in een nieuwe frisse thema.
In de tussentijd hebben we niet stil gezeten, zonder er een woord over te reppen zijn hier in huize Korffies een hoop dingen veranderd, letterlijk!

We zijn namelijk verhuist!
Eind 2008 zette wij ons appartement te koop en tegen verwachting in verkochten we het appartement al aan het tweede koppel wat kwam kijken! dat was rond februari, eind juni was de sleuteloverdracht en zijn wij overgegaan naar een tijdelijke huurwoning. Een heerlijk huisje met een mooie houten vloer, prachtig gestukte muren en een heerlijke tuin! we konden er zo in en ondertussen blijven we huizen bezichtigen, want tot nog toe hebben we ons eigen droomhuis nog niet gevonden.
Best nog een lastige klus, maar we hebben de tijd, we zitten heerlijk en gezien de crisis waar we ons nu in begeven bevinden wij ons eigenlijk in een luxe positie.

Dus inpakken, uitpakken, nestelen, genieten en wachten op internet waren mijn bezigheden de afgelopen weken, maar er kwam zeer onverwachts voor mij een erg leuke bezigheid bij! Lé verraste mij zomaar uit het niets met een mega kado en zo ben ik nu de trotse, hele trotse eigenaar van mijn eigen bolide! (foto even op internet gezocht)
Maar wat een vrijheid, ik voel me werkelijk de koning te rijk met mijn mooie Smart Forfour.
Hij brengt me overal waar ik wil en dat is bijvoorbeeld ook weer erg handig wanneer je overal speurt voor de leukste stofjes want ook zonder internet wist ik mijzelf prima te vermaken. Zo naaide ik voor Noa mijn eerste  home made  jurkje!

jurkjenaaien.jpg

Tot zo ver de beknopte notendop

Klein kunstenaresje?

vrijdag, mei 1st, 2009

Door de nare bijsmaak van 30 april voelt het vreemd een leuk verhaal te gaan ophangen over de dag die voor ons onbezorgd en leuk was en voor zovelen het totaal tegen over gestelde. Ik kan er ook niet leuk over vertellen en zal dat verder ook niet gaan doen.

Wat er echter helemaal los van staat is dat wij hier in huis te maken hebben met misschien een klein tekentalentje?
Het begon met de interesse van schrijven. In huis liggen diverse papiertjes waar Noa even op schrijft en ze doet het zo heerlijk! Vertel ik haar dat we lekker samen even wat boodschapjes gaan doen, dan roept Noa eerst: Ohh even opschrijven dat we boodschapjes gaan doen. Alsof ze een dagboek bijhoudt.
Ik heb helaas geen foto van hoe het schrijven plaats vindt maar het is erg te vergelijken met het paasei schilderen met Pasen:

schrijven_1.jpg

En dan rollen er van dit soort blaadjes voor notities van de dag uit:
schrijven.jpg

Nu is mijn Nichtje trotse moeder geworden van een dochtertje en natuurlijk gingen we een mooi kaartje versturen en dus mocht Noa nadat ik geschreven had ook even haar verhaal doen op een gedeelte kaart. Ik vroeg haar wat ze ging schrijven en heel vastberaden zegt ze: ‘Nee, ik niet schrijven, ik Barbapapa tekenen..’
En toen kwam het gedeelte van “stond erbij en ik keek er naar…” Ik zie vol verbazing hoe ze vastberaden de welbekende barbapapavorm tekent, vervolgens zegt ze: “ooogen, zo! en een neussss en een mond!”  even niet wetende wat te zeggen, vraag ik haar ‘en krijgt hij ook armen?’.
Ja! roept ze en ze tekent hop! zo even twee armen en voegt erbij dat hij ook nog wat haren krijgt.
En zie hier, eenmaal met een haast overbodige uitleg en het origineel:

Is hij niet prachtig?
barba_1.jpg

barba.jpg

En de smaak zit er goed in, terwijl we gister heerlijk op het balkon zaten pakte Noa het tekenbord en hoppa, daar verscheen een lollig mannetje…
Met ogen, neus, mond, haren en een kin niet te vergeten! hihihi
mannetje.jpg

Zodra wij terug zijn uit een heerlijk Tunesië gaan we heerlijk met verf aan de slag.
Kan nu al niet wachten op de heerlijke kleurige schilderijen voor in huis, vind de kleutertekening de meest leuke die er bestaan!

In the mood!

woensdag, november 21st, 2007

Ja ik zit er echt helemaal in!
Gister moest ik mij enorm inhouden, want wat eigenlijk niemand wist, maar ik wel, was dat ik voor mijn lieve vriendin ook aan de slag ben gegaan.
Als verrassing had ik een shirtje voor haar meis, Juultje gemaakt, maar als ik ergens ontzettend slecht in ben, is dat toch wel het voor mezelf houden van geheimpjes!
En dus wist Til gisteravond tot vervelens aan toe dat ik wat gemaakt had voor Juultje… maar wat?

Vanochtend kon ik het shirtje eindelijk geven! En dus kan ik nu eindelijk mijn laatste afgeronde creatie laten zien op de site!
Een nieuw shirtje is alweer half in de maak en vanmiddag heb ik 2 nieuwe basic shirtjes gekocht waarvan er eentje dezelfde stijl gaat krijgen als degene die ik voor Juul had gemaakt, maar dit keer dan in Noa d’r maatje.

[even-in-vol-trotse-glunder-show-stand]
TADAAAAAAAAAAAAAA!!!  Hier het shirtje voor Juultje!

 

En hier showt Miss Juul haar shirtje!

miss_juul.jpg

Knutselleritus!

vrijdag, november 16th, 2007

Dit is even een snelle post, we hebben straks namelijk een etentje met Lee’s werk.
Maar ik ben de afgelopen dagen toch zo heerlijk bezig! Ben heerlijk aan het knutselen geslagen en wil de nieuwe creaties graag even showen!
(ben er stiekem best trots op) en eigenlijk komt dat trotse gevoel voornamelijk doordat ik het eindelijk allemaal weereens doe… Niet meer over nadenken wat ik de laatste jaren alleen nog maar deed, maar nu ook daadwerkelijk schaar en lijm of naaimachine pak om lekker ouderwets op de grond te zitten, muziek aan en allerlei spullen om mee heen.
Hier komen dan de nieuwe gemaakte spulletjes.
Het een is een dvdmapje, achter de voorkant schuilen die van muis en van kikker in de wolken, het is dus echt een boekje :)
En het andere is een riem, een soort deco-riem, gewoon om de outfit mee op te vrolijken, heb het nu even gepast op hetgeen wat Noa aan had, het zal leuker staan op een spijkerbroek, maar ben er best fier op!

dvdhoesje.jpg  riem.jpg

Trots

maandag, november 12th, 2007

Ben zo trots! gister heb ik heerlijk lopen rommelen met naald, draad, vilt, etc. en niet te vergeten een oude romper van Noa.
en tadaaa!! zie hier een tshirt met sleep!
Jammergenoeg is het shirtje al een beetje te klein (is ook logisch als je aan de slag gaat met een romper die ook te klein was) maar ik denk dat er binnenkort wel een grotere versie van uitkomt!
Het doen was in ieder geval al heerlijk en stiekem ben ik dus ook wel erg trots op het resultaat!

tshirtje.jpg